2008-12-30

Er det PC’en eller brukeren det er noe galt med?

Windows er utviklet etter ”det som skjer, det skjer” systemet.

For å søke presterer Microsoft å ha fire forskjellige kommandoer: Ctrl-F, Ctrl-Shift-F, Ctrl-B og F3. Jeg husker hvilken kommando som virker i de fire-fem programmene jeg bruker hver dag, men jeg synes det er trist at de ikke har klart å standardisere på en kommando.

Deretter har vi den helv.... autokorrekturen i Word. Jeg bruker mer tid på å rette opp ting som Word har automatisert enn å gjøre det selv. Jeg slår stadig av autotekst, men sannelig presterer Word rett som det er å sette den på igjen. Til min store skrekk leser jeg nå at i den nye Office er automatikken trukket enda lengre, og programmet skal utføre de kommandoene det tror jeg ønsker. Det er til å gråte over at de øser på med nye funksjoner i stedet for å få de eksisterende til å virke.

Og så er det naturligvis problemet med bloatware, at programmene blir bare større, tregere og mer uoversiktelige. Dll filer ligger spredd utover hele harddisken og registeret er et kaos etter et års bruk. Etter at programmer er avinstallert så er det fremdeles masse søppel igjen etter dem både i registeret og på harddisken.

Men bortsett fra dette er ikke MicroSoft så ille, jeg har respekt for noen som tjener så enormt mye penger. Der har de både vært heldige og dyktige.

Ingen kommentarer: